7 Ağustos 2013 Çarşamba

Saldırganlık ve Av iç güdüsü

Öncelikle Dogo Argentino ırkının canavar olduğu ön yargısını unutun. Bu ırk aslında fino lardan bile daha sakindir, Dogo nun saldırması için kendi bölgesine yabancı birinin girmesi, onun yemeğini alması yada aile bireylerine zarar gelmesi gerekmektedir. Bunun haricinde asla hiçbir insana yada hayvana saldırmaz. Dogoları tehlikeli kılan en büyük özellik onun av alanına (bölgesine) giren canlıya asla havlamaz, bunun yerine en uygun pozisyona gelene kadar saklanması ve saldırmasıdır. Bununda sebebi tamamen av köpeği olmasıdır. Ayrıca köpeğiniz duymuyorsa üzülmeyin, burnu en hafif kokuları bile 1-2 kilometre öteden algılar ve gerekli tepkiyi vermesini sağlar.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, ancak yeni birşeyler gelirse konuya ekleyeceğim. Bizim oğlanın resimlerinide 1-2 gün içerisinde konu altından paylaşacağım. Sizinde sorularınız olursa yardımcı olmaktan memnun olurum.
Dogo Argentino, atletik görünümlü, kaslı yapıda ve orta boyutlarda bir ırktır. Alın dışa doğru çıkınılıdır, burun ucuna doğru yumuşak bir kıvrımla sonlanır. Uzun güçlü çenesi ve güçlü dişlerle tamamlanan başı oldukça büyüktür ve bir bütünlük oluşturur. Güçlü dişler makas tarzı, birbirini karşılayacak şekildedir. Kulakları uzun ve kıvrık olarak kabul edilmekle birlikte kesilerek dik olarakta kabul görmüştür. Kesik kulaklar bakışına daha sert bir görünüm kazandırmaktadır. Dikkatli, akıllı ve tetikte bir ifadeye sahip olan gözler koyu kahverengi veya koyu ela renkte olabilir. Burun ucu daima siyah renktedir. Göğüs kafesi geniş ve oldukça derindir. Kare şeklini andıran bu geniş göğüs yapısı güçlü bir görünüm kazandırır. Vücüdu beyaz, sık, parlak ve ipeksi düz tüylerle kaplıdır. Tüyler tek tabakalı ve kısadır. Boyun bölgesindeki gevşek deri yapısı boyuna esneklik kazandırdığından av sırasında korunmasına yardımcıdır. Kuyruğu oldukça uzundur ve sürekli aşağıda taşıdığı kuyruğunu ancak heyecanlandığı zaman yukarıda sallar.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder